Beleef een unieke vakantie in Dubai

Dat Dubai een ideale gastheer is van de wereldtentoonstelling 2020, zul je zelf ervaren tijdens je vakantie Dubai. Deze prachtige stad, hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten, ligt aan de Perzische Golf en is een wonderlijke vervlechting van oude, Arabische cultuur met moderne, rijke invloeden van over de hele wereld. De stad is het belangrijkste zakencentrum van de regio en ook nog eens een echte vakantiebestemming in opkomst.

Dat het (zakelijk) zo goed gaat met Dubai komt voornamelijk door de rijke olie-industrie. Anno nu zijn ook het toerisme en onroerend goed belangrijke bronnen van inkomsten voor de stad en de Emiraten. Het is daarom ook niet verwonderlijk dat Dubai al sinds 2012 wordt gezien als de duurste stad van het Midden Oosten.

Niet te missen in Dubai

Wat niet te missen valt in Dubai en waar je zeker tijdens je vakantie in Dubai ook niet omheen kunt, zijn de enorm hoge en indrukwekkende gebouwen. De skyline van de Arabische stad staan er vol van. Bekend oriëntatiepunt is de Burj Khalifa, met de daarnaast gelegen ‘Dubai Opera’. Hoewel het in Dubai lijkt alsof je in de meest moderne, high tech stad van de wereld staat, kent de metropool een rijke geschiedenis. West en oost komen samen en ook ‘oud’ Dubai en ‘modern’ Dubai ontmoeten elkaar op verschillende plekken in de stad.

Oud versus nieuw; een cultuur clash

In het Madinat Jumeirah resort beleef je een ware cultuur clash tijdens je Dubai vakantie. Het resort is gebouwd naar de voorbeelden van eeuwenoude steden uit de regio. Deze bevat een aantal luxe hotels die zijn gebouwd in een echt traditionele bouwstijl. Er is een fantastische spa; de Talise Spa, waar je helemaal tot rust kunt komen en kunt genieten van een oosterse beautybehandeling.

Naast Madinat Jumeriah heeft een van de meest recentere gebouwen in Dubai ook een belangrijke culturele functie. Het grote ‘fotolijstje’ van Dubai, oftewel de ‘Dubai Frame’ is een gebouw van 150 meter hoog dat in het Zabeel Park staat. Een glazen brug verbindt de twee torens, waardoor het gebouw de vorm van een fotolijstje krijgt en je het idee geeft Dubai te zien als prachtige foto.

Kajakken en mountainbiken in de omgeving van Hatta

Tot slot bevindt zich op zo’n 130 kilometer afstand van Dubai het plaatsje Hatta, aan het Hatta meer. Op deze plek kun je de hectiek van de metropool ontvluchten en je rust vinden aan het water. Je kunt op het Hatta meer bijvoorbeeld kajakken. Kies je voor een avontuurlijke tijdsbesteding, dan kun je rondom Hatta gaan mountainbiken.

Dubai als gastheer van de Wereldtentoonstelling 2020

In 2020 vindt er een bijzonder evenement plaats in Dubai. Vanaf midden oktober 2020 tot half april 2021 is deze oosterse stad het decor voor de Dubai Expo 2020 wereldtentoonstelling. Het is de eerste keer dat de tentoonstelling in een Arabisch land wordt gehouden en de keuze voor Dubai is niet verwonderlijk.

De stad met haar skyline en vervlechting van oost en west, nieuw en oud, is het perfecte decor voor een wereldtentoonstelling. Meer dan 200 landen en diverse (commerciële) organisaties hun kunsten en prestaties laten zien. De wereldtentoonstelling Dubai 2020 belooft dan ook een onvergetelijke expo te worden. Mocht je in de gelegenheid zijn om je vakantie naar Dubai in die periode te plannen, dan maak je kans een ongekend spektakel van dichtbij mee te maken.