Cultuurliefhebber in hart en nieren? Dan heeft Turijn jou veel te bieden!

turijn bezienswaardigheden

Voor mensen die zich liefhebber mogen noemen van cultuur en architectuur geldt Italië zonder enige twijfel als een van de best mogelijke vakantielanden. Een van de plekken in Italië waar op dit gebied veel te beleven valt is de stad Turijn. Deze stad behoort met bijna 900.000 inwoners tot de grootste steden van het land. Het ligt in het noordwesten van het land, in de regio Piëmont. Wat Turijn zoal aan bezienswaardigheden te bieden heeft op cultureel gebied valt hieronder te lezen.

turijn bezienswaardigheden

Bezichtig de Romeinse overblijfselen

In Turijn vind je diverse overblijfselen uit de Romeinse Tijd. De Porta Palatina spreekt hierbij misschien wel het meest tot de verbeelding. Dit was in de Romeinse Tijd een van de vier stadspoorten van deze stad. Tegenwoordig is dit met afstand de best bewaarde stadspoort. Dat is heel bijzonder als je je bedenkt dat men in de eerste eeuw na Christus al begon met het bouwen van deze poort. Een ander bekend overblijfsel in Turijn uit deze al lang vervlogen tijd is het Romeinse theater.

Boeiende Turijnse museums om te bezoeken

Uiteraard biedt de stad Turijn ook diverse mooie en interessante musea om te bezoeken. De volgende museums willen we even in het bijzonder uitlichten:

  • In het Egyptisch Museum vind je een rijke collectie aan schatten uit dit Noord-Afrikaanse land. Zo bevat het de grootste verzameling aan papyrus in de hele wereld. Hoe dan ook ben je hier op de juiste plek als je meer wilt leren over de Egyptische geschiedenis.
  • Het Museo Civico d’Arte Antica is een museum dat je vindt in het paleis met de naam Palazzo Madama. Het museum staat vooral bekend om de imposante collectie aan schilderijen (vooral uit de middeleeuwen) en sculpturen.