Strandvakantie

Begin september zijn over het algemeen de meeste werkenden en schoolgaande mensen terug van zomervakantie. Maar misschien ben je net zoals ik op zoek naar minder drukte in de vakantie en heb je geen zin om in het massatoerisme te zitten waarbij je op ieder terras tussen je landgenoten zit.

Zonvakantie oktober

Om die reden ga ik vaak pas na september op zonvakantie. Ik pak nog heerlijk de Nederlandse zomerzon mee, heb heerlijk rustige weken op kantoor waarbij ik bergen werk verzet krijg en wanneer iedereen al lang en breed weer aan het werk is, heb ik mijn vakantie nog voor de boeg! Ik rek mijn zomergevoel hiermee een beetje op en geniet van de zon en de rust, waarbij ik ervan houd om me onder te dompelen in een andere cultuur.

Strand vakantie

Andalusië

Wanneer ik in oktober op zonvakantie ga, heeft Andalusië een grote voorkeur. Een heerlijke omgeving, waarbij het in de oktober maand nog 20-25 graden is. Een perfecte temperatuur voor mij, waarbij ik alles kan doen wat ik leuk vind. De temperatuur is perfect om van de zon te kunnen genieten (het zeewater is nog rond de 20 graden door de voorgaande zomer!), op terrassen te zitten, te winkelen maar ook is dit niet te warm wanneer ik wat actiever wil zijn in mijn vakantie.

In Andalusië kun je veel verschillende soorten vakanties boeken. De meeste vluchten vanuit Nederland zullen aankomen in Malaga en vanuit daar kun je de vakantie indelen zoals je dat zelf prettig vind. Zo kunnen er vele accommodaties geboekt worden, georganiseerde rondreizen geselecteerd worden maar ook een auto is te huren op het vliegveld om zelf een rondreis te ondernemen.

Andalusië biedt veel mogelijkheden door de uitgestrekte kilometers. Een strandvakantie is net zo goed mogelijk als een cultuurtrip, waarbij veel verschillende bezienswaardigheden te vinden zijn in het gebied. De grootste steden in het gebied zijn Malaga, Granada, Sevilla en Cordoba, welke ieder zijn eigen charme hebben. De plaatselijke keuken is overal terug te vinden en je kan je bij de vele horecamogelijkheden te goed doen aan de Spaanse keuken.

strand

Stel je ideale vakantie samen

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden in Andalusië? Meer informatie kun je hier vinden!

Andalusië biedt voor ieder wat wils en je kunt je gewenste vakantie samenstellen zoals het voor jou perfect zal zijn. Geniet van de zon,de cultuur, de plaatselijke keuken en de heerlijke drankjes en maak je vakantie onvergetelijk!