Hoe weet je welke vouwwagen geschikt is voor welke gelegenheid?

Er zijn verschillende soorten auto’s die voor verschillende gelegenheden gebruikt worden. Zo heb je de kleine auto’s die vaak praktisch zijn voor een kleine boodschap of als vervoersmiddel naar en van het werk. Daarnaast heb je de wat grotere auto’s die vaak gebruikt worden door wat grotere gezinnen en als laatste heb je ook nog de grote auto’s die een zwaarder gewicht aan kunnen. Deze laatste zijn perfect om een vouwwagen aan te combineren. Zo kun je er voor kiezen om eens een weekendje weg te gaan zonder je daar al te veel voor moet regelen. Maar welke vouwwagen is nu geschikt voor welke gelegenheid?

Om te beginnen wordt een vouwwagen gerangschikt in de manier van het opzetten. Sommige vouwwagens hebben ruimte om er onder te rusten, te slapen en gezellig samen te zitten echter ontbreekt er soms een toilet, keuken en badkamer. Deze vouwwagen zou niet geschikt zijn om comfortabel op lang termijn te kamperen. Op basis daarvan wordt er gekeken of de vouwwagen geschikt is voor een bepaalde gelegenheden:

Soorten vouwwagens:

  1. De tent wagens en vouwkampeerders.

Heel veel mensen kennen dit als type RV. Als een pop-up camper, anderen noemen het een tenttrailer. Opklapbare camper, camperaanhangwagen, pop-up vouwwagen en tentcamper zijn allemaal termen die worden gebruikt om naar deze veelzijdige en unieke campers te verwijzen. Kamperen in een pop-up vouwwagen is uniek. Ze zijn ook goed voor grote groepen en sommige kunnen zelfs gezinnen van 6 tot 8 personen comfortabel accommoderen, afhankelijk van hoe klein de kinderen zijn.

  1. Symmetrisch model vouwwagen.

Hier wordt de wagenbak als kamergedeelte gebruikt. Het wagendeksel heeft steunpoten die herstelbaar zijn. Het wagendeksel wordt ook gebruikt als slaapverblijf. Er is in de indeling ook een keuken. Een lekker knus wagentje met veel mogelijkheden. In het tussengedeelte zijn er bankjes die als opberg ruimte gebruikt kan worden.

 

  1. Asymmetrisch model vouwwagen.

Van dit model zijn er verschillende typen. Wat overeenkomt is dat er 1 deksel gedeelte is die links of rechts in de lengte kan opklappen. Dit wordt als slaap of woongedeelte gebruikt. Soms ligt het deksel gedeelte op de grond. Maar het kan ook door middel van steunpoten staan. Een keuken ontbreekt hier niet. Goed voor een camping.

Er zijn heel veel soorten vouwwagens. De manier hoe jij een vouwwagen gebruikt hangt af van de manier hoe jij met bepaalde ruimtes kan omgaan. Een vouwwagen is meestal ook van hard materiaal gemaakt. Op deze manier houdt een beetje regen jou ook niet tegen om in te pakken. Bekijk hier een overzicht aan de beste vouwwagens.