Ibiza voor mensen die niet alleen willen feesten

Ibiza is een eiland waar veel mensen van dromen om er de zomer te spenderen. Geweldige feesten die de hele zomer non-stop doorgaan. Kortom, wie uit wil gaan zit hier helemaal op de juiste plek. Er zijn ook veel toeristen die niet de hele vakantie willen feesten, maar wel graag naar Ibiza op vakantie willen. Dat kan natuurlijk ook, maar waar verblijf je dan het beste? Waar veel blogs schrijven over het spectaculaire nachtleven van dit paradijs eiland schrijven wij juist over hoe en waar je een leuke vakantie hebt op Ibiza met andere zaken dan alleen het uitgaansleven.

Bezoek het noorden van Ibiza

Ibiza is een groot eiland met in totaal meer dan 570 vierkante kilometer oppervlakte. Dat betekent dat er genoeg te doen en te zien is en dat er niet op iedere vierkante meter een feestje aan de gang. De bekendste badplaatsen waar mensen gaan stappen zijn in het zuiden van het eiland te vinden. Dit is in Ibiza-Stad, Playa d’En Bossa en Figueretas. Ook Sant Antoni de Portmany is een bekende plek met een uitbundig nachtleven.

Het noorden daarentegen heeft ook verschillende badplaatsen voor allerlei toeristen, maar veel van deze plekken zijn minder gefocust op het uitgaansleven. Helemaal in het noorden van het eiland is bijvoorbeeld de plaats Portinatx op Ibiza te vinden. Wat is er zo bijzonder aan deze plek? Portinatx is schitterend gelegen, beschikt over een prachtig strand en de hoogste vuurtoren van het eiland is hier. Stelletjes, gezinnen en andere mensen genieten hier van een rustige vakantie en kunnen tegelijkertijd genieten van alle andere voorzieningen dat Ibiza te bieden heeft. In plaats van heftige clubs bestaat het uitgaansleven hier uit gezellig bars en livemuziek.

Nog zo’n bestemming op Ibiza is Port Sant Miquel de Balansat. Ook deze plaats is in het noorden van Ibiza gelegen en is een bestemming waar veel gezinnen op vakantie gaan. Op een schitterende plek tussen de kliffen kun je hier goed vertoeven. Wat deze plaats zo mooi maakt is de baai die tussen de kliffen is gelegen. Dit zorgt voor een lekker plekje om te zonnen op het strand. In de omgeving zijn nog meer stranden te vinden. Op een aantal kilometers binnenslands is het stadje Sant Miquel de Balansat gelegen. Een leuk uitje met de familie. Andere activiteiten die je in de badplaats onderneemt zijn diverse watersporten, eten bij een van de vele restaurants of genieten van de overige toeristische voorzieningen.

Tot slot is Ibiza-Stad een plek waar vrijwel iedereen terecht kan. Je zult hier dan ook veel feestende uitgaanstoeristen tegenkomen, maar voor de mensen die puur willen genieten van het strand en andere culturele bezienswaardigheden die zullen hier ook op hun plek zitten. Nog meer ontdekken over Ibiza? Neem hier eens een kijkje waar je van alles over dit prachtige eiland vindt.