Je hebt ze misschien wel eens zien rijden, auto’s met een dakkoffer boven op het dak. En je hebt je misschien ook wel eens afgevraagd of het nu een goed idee zou zijn om dit ook te kopen. Als jij vaak problemen hebt met de beschikbare ruimte in jouw wagen, dan is een dakkoffer zeker een goed idee! Je breidt hiermee in één klap je beschikbare bagageruimte enorm uit, waardoor je echt veel meer mogelijkheden hebt. Heb je eenmaal dakdragers op je auto voor de koffer, dan heb je bovendien ook de mogelijkheid om een fietsendrager of skidragers op het dak te plaatsen. Het biedt dus echt veel opties!

Uitbreiding bagageruimte met dakkoffer

Alle auto’s zijn eigenlijk voorzien van een kofferbak, alhoewel deze bij het ene model natuurlijk een stuk groter is dan bij het andere. Maar ook al heb je een grote wagen met een grote kofferbak, dan kan een dakkoffer nog steeds een goede uitbreiding zijn! Als je een gezin hebt met kinderen, dan loop je vaak tegen het probleem aan dat er niet genoeg ruimte is voor al jullie bagage als jullie op vakantie gaan. De een wil graag zoveel mogelijk speelgoed mee, de ander kan niet zonder een tas vol boeken en voor de kleinste heb je misschien nog een voorraad luiers nodig. Zou je geen dakkoffer hebben, dan moeten jullie heel scherp kijken naar wat er wel of niet meegenomen kan worden. Dat zou betekenen dat bijvoorbeeld die strandstoelen niet mee kunnen of die voetbal. En dat zou natuurlijk jammer zijn. Het maakt een vakantie immers zoveel leuker en gemakkelijker als je al die dingen wel bij de hand hebt. Kies je voor het installeren van een dakkoffer op je dak, dan heb je zoveel extra bagageruimte dat je eigenlijk nooit meer hoeft te kiezen wat je nu wel of niet meeneemt, je hebt dan plaats genoeg!

Verschillende modellen

Voordat je nu meteen overgaat tot de aanschaf van een dakkoffer, is het goed om je te realiseren dat er verschillende modellen bestaan. Niet ieder model is geschikt voor iedere auto – vanwege de afmetingen of vanwege het maximale gewicht dat het dak kan dragen. Het is dan ook belangrijk om hier goed op te letten voordat je een aankoop doet. Om het jou gemakkelijker te maken om de juiste dakkoffer te kiezen, hebben ze bij Alleskanmee.nl een handige keuzehulp voor jou ontwikkeld. Je moet daarbij denken aan vragen als:

  • hoeveel kilo mag ik op mijn autodak vervoeren?
  • hoe groot is het autodak?
  • moeten er ook ski’s in de koffer vervoerd kunnen worden?

Daarnaast kun je ook nog wensen hebben wat betreft de kleur en je hebt natuurlijk ook nog te maken met je beschikbare budget. Kom je er ook met de keuzehulp nog niet helemaal uit, neem dan gerust eens contact op met de mensen van Alleskanmee.nl, zij adviseren jou graag over de verschillende opties die er zijn en welke het beste bij jouw specifieke situatie passen. Zo zul je zeker een dakkoffer vinden die perfect past bij jouw auto en bij de manier waarop jij deze wilt gebruiken.

Lees meer…