Kos, een geweldig mooi eiland om te ontdekken  

Eén van de oudste en meteen ook één van de meest geliefde eilanden van Griekenland luistert naar de naam Kos. Voor dit eiland geldt dat ze behoort tot de eilandengroep Dodekanesos. Ze bevindt zich voor de kust van Turkije ongeveer ter hoogte van Bodrum. Niet alleen zal je tot de vaststelling komen dat Kos beschikt over heel wat prachtige stranden, daarnaast staat ze er ook om bekend het beste fietseiland te zijn van heel Griekenland. Is het voor jou nog niet helemaal duidelijk waar jouw volgende vakantie naar zal worden ondernomen, maar heb je wel een voorliefde voor Griekse eilanden? Ontdek dan snel de troeven van één van de mooiste eilanden van dit populaire land. 

Kos-stad, gezelligheid troef  

Eén van de meest gezellige steden van heel Griekenland en dus zeker ook van het eiland Kos is ongetwijfeld Kos-stad. Voor deze gezellige stad geldt dat ze zich kenmerkt door de aanwezigheid van heel wat leuke, smalle straatjes evenals uitnodigende terrasjes waar je op kan vertoeven. Uiteraard is het absolute boegbeeld van deze stad de Johannietersburcht welke is terug te vinden aan de levendige Mandraki-haven. Voor dit kasteel geldt dat ze dateert uit de zestiende eeuw. In ieder geval, wanneer je van plan bent om een vakantie door te brengen op dit eiland spreekt het voor zich dat je zeker en vast ook de hoofdplaats zal willen ontdekken. Zoveel spreekt wel voor zich.  

Ontdek de thermale bron Embros Therme  

Wanneer je een vakantie doorbrengt op het Griekse eiland Kos zal je tot de vaststelling komen dat je hier eveneens een bezoek kan brengen aan de zogenaamde thermale bron Embros Therme. Voor het water dat in deze bron stroomt geldt dat ze uit de bergen afkomstig is. Ze beschikt bovendien over een temperatuur van zo’n slordige 50 graden. Het water mengt zich in het bekken met het zeewater waardoor het weet af te koelen richting een temperatuur van 40 graden. Voor het bronwater geldt dat ze volgens de legende over een geneeskrachtige werking zou beschikken. Dit is best mogelijk, maar de zwavelgeur die hier hangt lijkt dan weer net wat minder goed te zijn voor de gezondheid. 

Zia, een prachtig bergdorpje op Kos  

Tijdens een vakantie op het eiland Kos hoef je niet alleen maar een bezoek te brengen aan de hoofdstad van het eiland. Wat bovendien immers ook te denken van het bergdorpje Zia? Helaas kan er worden vastgesteld dat deze plaats door de jaren heen een behoorlijk stuk toeristisch is geworden. Dit heeft als gevolg dat onder meer de grote touringcars die deze plaats aandoen niet zelden zorgen voor verkeershinder.  

In eerste instantie zou niets doen vermoeden dat Zia op toeristisch vlak zo’n belangrijke rol speelt voor het eiland. De winkeltjes die je hier aantreft stellen immers niet zoveel voor en bovendien zijn ook de terrasjes niet heel erg bijzonder te noemen. Waarom je deze plaats op Kos toch absoluut zeker moet ontdekken? Omdat je vanuit dit dorpje kan rekenen op ongetwijfeld het mooiste uitzicht over de omgeving. Wil je in alle rust van dit prachtige uitzicht kunnen genieten? Dan is het wel een goed idee om je uitstap naar Zia buiten de schoolvakanties te plannen.