Op reis gaan in coronatijd

De coronatijd maakt je moe, je wilt er even tussenuit. Even bijkomen van alle dagelijkse hectiek en het thuiswerken. Je huis is tegenwoordig ook je kantoorruimte, je fitnesszaal en de peuterspeelzaal. Je snakt niet alleen naar rust, maar ook naar een andere omgeving en een ander ritme. Op reis gaan, is wat je wilt. Maar hoe pak je dat aan? Wat moet je extra regelen in deze tijd? En kun je naar het buitenland? Of moet je in Nederland blijven?

Vakantie in Nederland

In Nederland valt genoeg te ontdekken. Ga er eens op uit in een gebied waar je nog nooit bent geweest. Vakanties in Nederland zijn gewoon toegestaan. Natuurlijk moet je je hier wel aan de coronaregels houden. Zo is hier gewoon een mondkapjesplicht. Wanneer je het vervelend vind om steeds mondkapjes te moeten kopen, kun je ook kiezen voor herbruikbare mondkapjes. Deze moet je na ieder gebruik wel wassen, maar ze zijn wel een stuk milieuvriendelijker. Een vakantie in Nederland is sowieso een milieuvriendelijke optie, je hoeft niet met het vliegtuig en in Nederland maak je relatief gezien weinig gebruik van de auto. Daarnaast zijn er in onze natuur tal van wandelpaden en fietspaden.

Vakantie in het buitenland

Er zijn verschillende redenen waarom je toch op reis wilt in het buitenland. Je wilt er echt even uit en los zijn van je eigen omgeving. Wanneer je naar het buitenland gaat, moet je van te voren goed kijken naar de regels van het land waar je naar toe gaat. Zo moet je om bepaalde landen binnen te komen een negatieve coronatest kunnen aantonen. Hiervoor kun je een corona sneltest op locatie via Coronatestnederland doen. Naast het testen, is het ook belangrijk om te kijken naar andere regels. Zo is het sinds kort verplicht om in Duitsland op openbare plaatsen een medisch mondkapje te dragen. Mondkapjes medisch kopen kun je alvast online doen als voorbereiding op je reis. Door je goed voor te bereiden op je reis, kom je niet voor verrassingen te staan.

Bij terugkomst

Aan alle leuke dingen komt een einde. Vakantie is zelden voor altijd, dus komt er een moment dat je naar huis moet. Corona, je was het bijna vergeten. Je bent echt weer terug in de oude realiteit. Wanneer je op vakantie in Nederland bent geweest, kun je je werkleven snel weer oppakken. Maar als je naar het buitenland bent geweest, is dat een ander verhaal. Op de website van de overheid staat per land aangegeven wat de regels zijn bij terugkomst. Vaak hoort testen en in quarantaine gaan bij de terugkomst uit het buitenland. Laat je van te voren goed informeren, zodat je precies weet waar je aan toe bent bij thuiskomst.