Op vakantie met een grote groep, alles waar je aan moet denken (inclusief groepsaccomodatie)

Je hebt een leuke groep waarmee je graag op vakantie wil. Of dit nu familie is, vrienden of vriendinnen, zelfs collega’s, het maakt even niet uit. Het gaat erom dat, met een vakantie met een grote groep, uitdagingen meekomen. Je zult meer moeten regelen dan wanneer je met z’n tweeën of drieën op vakantie gaat. Je zult een groepsaccomodatie moeten regelen bijvoorbeeld. Daarnaast heb je allerlei andere verantwoordelijkheden. Jij leest deze blog, dus we gaan ervan uit dat jij deze verantwoordelijkheid draagt. Dat is nogal wat, zo’n last op je schouders. Gelukkig sta je er niet compleet alleen voor. Je hebt ons namelijk nog. Wij helpen je deze last dragen. We besteden in deze blog namelijk aandacht aan alle elementen van zo’n vakantie. Van A tot Z, van een groepsaccommodatie tot aan de tickets voor dat ene evenement waar jullie naartoe willen.

De groepsaccomodatie

De belangrijkste gebeurtenis die geregeld moet worden, is de groepsaccomodatie. Zorg er dan ook voor dat dit als eerste gebeurt. Groepsaccommodaties zijn huizen, appartementen of iets dergelijks waar grotere groepen in gehuisvest kunnen worden. Deze zijn vaak simpelweg in mindere aantallen aanwezig op een bestemming. Je moet er daarom voor zorgen dat je de groepsaccommodatie heel snel en ruim van tevoren boekt. Zo heb je de meeste kans op een mooie groepsaccommodatie. Kijk naar hoeveel slaapplekken er op de groepsaccommodatie aanwezig zijn, hoeveel badkamers en naar de verdere faciliteiten.

Vervoer

Goed, je moet nog wel op je groepsaccomodatie zien te komen. Het is een beetje afhankelijk van de locatie van je groepsaccomodatie hoe je hier komt. Kan het bereikt worden per auto/bus? Doen! Je moet dan voldoende vervoersmiddelen en ruimte hebben. Bij voorkeur huur je een bus(je). Hier is voldoende ruimte en dit is vaak goedkoper als het verdeeld wordt over de groep. Je kunt ook met het vliegtuig gaan, maar ook hier moet je de vliegtickets op tijd boeken. Daarnaast is het misschien in dat geval aan te raden een priority pakket te boeken. Met zo’n grote groep is het erg zonde om je vlucht te missen door alle rijen en drukte. Zo kom je snel en gegarandeerd aan op je groepsaccommodatie!

Locatie

Kijk ook uitgebreid naar de locatie. Tuurlijk, je zult een locatie moeten kiezen waar een groepsaccomodatie beschikbaar is. Toch betekent dat niet dat je compleet genoegen zult moeten nemen met de locatie die er beschikbaar is. Kijk daarom uitgebreid naar de omgeving. Is er genoeg te doen wat leuk is voor de groep waarmee je weggaat? Zijn er voldoende restaurants en bars? Is het een beetje bereikbaar? Hier moet allemaal aan gedacht worden. 

Financiën

Omdat je met zo’n grote groep weggaat, lijkt het bijna een bedrijf. Kijk daarom ook eens goed naar de financiën. Zorg dat iedereen ruim op tijd geld heeft overgemaakt naar degene die bijvoorbeeld de aanbetaling voor de groepsaccomodatie doet. Zo voorkom je dat één iemand een enorme financiële last moet dragen en achter zijn of haar geld moet aanzitten.