Wie aan skivakanties denkt, denkt al snel aan plekken in het midden van Europa. Een skivakantie Scandinavië kan echter een zeer goed alternatief zijn. Er zijn hier immers zeer veel goede skigebieden te vinden. Bovendien zijn er leuke extra’s aan te koppelen die elders niet vindt.

 

De voordelen

Er zijn veel voordelen op te noemen aan het kiezen voor Scandinavië als skibestemming. Het gaat dan vooral om Noorwegen en Zweden als bestemmingslanden. Een bekend voorbeeld is dat het er simpelweg iets minder snel zal gebeuren dat er niet geskied kan worden. Er is immers minder drukte en er is bijna altijd zekerheid op sneeuw. Dit zijn natuurlijk belangrijke kenmerken waaraan een goede skivakantie moet voldoen. Daardoor zijn ook alle vormen van wintersport te beoefenen, denk naast skiën aan bijvoorbeeld snowboarden of langlaufen. Wie deze zekerheid wil kan dus beter naar het noorden trekken voor zijn winterse uitstapje.

De verdere natuur

Een andere bijkomstigheid die niet onderschat mag worden is wat er verder te zien valt in de Scandinavische landen. Veel wintersportgangers combineren hun wintersport namelijk met een sneeuwsafari. Hierbij trekt men over de sneeuwvlaktes in een hondenslee. Zo kan veel gezien worden van deze unieke gebieden in Europa. Uiteraard is dit echter wel een bijkomstigheid, het gaat u immers in eerste instantie om het kunnen skiën. Dit geldt ook bijvoorbeeld voor de avonden, het zien van het noorderlicht en andere natuurverschijnselen die u kunt meemaken op deze plek. Het is echter goed mogelijk dat u dit soort dingen laat meewegen in uw keuze.