Tips voor het kopen van een huis in Spanje

spanje huizen te koop

Zie je in Spanje huizen te koop staan die jou wel iets lijken? En zou je graag naar dit land willen verhuizen? Het is heerlijk om in dit zonnige land te wonen, maar een huis kopen in Spanje is voor jou als Nederlander wel iets lastiger. Daarom vind je in dit artikel een aantal handige tips.

spanje huizen te koop

Stap 1: Stel een wensenlijst op

Om gericht op zoek te gaan naar een huis in Spanje is het belangrijk om je wensen goed in kaart te brengen. Dit doe je door een wensenlijst op te stellen. Wil je in een kustplaats wonen of liever in een dorp of stad? Heb je een voorkeur voor een bepaalde plaats op regio? Woon je het liefst in een appartement, huis of villa?

Stel je zelf dit soort vragen en schrijf de antwoorden op papier. Bepaal ook wat je maximale budget is. Houd hierbij rekening met de extra kosten van gemiddeld 15% van de aankoopsom. Je moet dus ongeveer 15% van je budget aftrekken om te weten te komen in welke prijsklasse je kunt gaan zoeken.

spanje huizen te koop

Stap 2: Schakel hulp van een aanbieder in

Een aanbieder kan jou helpen met het zoeken naar het huis, het doen van de aankoop en het verhuizen naar Spanje. Het kopen van een huis in Spanje wordt met de hulp van een aanbieder dus een stuk makkelijker. Het is dan ook altijd aan te raden om een aanbieder in te schakelen.