Top drie pretparkreizen in Europa

Welke drie attractieparken kan je het beste bezoeken? Ben je dol op dat vlinder gevoel dat je in je buik krijgt als je in de achtbaan zit en die van een grote hoogte naar beneden valt of over de kop gaat? Krijg je geen genoeg van gigantische schommels of piratenschepen? Plan dan je pretparkreizen naar een van top drie themaparken in Europa.

Nummer 1 van de pretparkreizen: Disneyland Parijs

Disneyland staat natuurlijk op nummer een van de lijst, want het is de plek waar al je favoriete sprookjes tot leven komen. En er is niet slechts één park, nee, Disneyland Parijs heeft er twee. Je vindt het iconische Disneyland kasteel in Disneyland Park en net om de hoek kun je de Walt Disney Studios met filmthema bezoeken. In Disneyland Park zijn sprookjes verspreid over vijf themagebieden, stuk voor stuk boordevol met Disney personages, attracties, straatparades en shows.

Nummer 2 van de pretparkreizen: Europa Park

Er is een overvloed aan themaparken in Duitsland, maar Europa Park is absoluut een van de meest populaire – het is het grootste themapark in het land. Het verdient onmiskenbaar zijn plaats op deze lijst, omdat het het op één na populairste themapark in Europa is. Gelegen in Rust, in het zuidwesten van Duitsland, biedt Europa Park meer dan honderd attracties en maar liefst dertien achtbanen. Wat het echter speciaal maakt, zijn de vijftien nationale themagebieden, met landen van IJsland tot Oostenrijk.

Nummer 3 van de pretparkreizen: Phantasialand

Ook in Duitsland, tussen Keulen en Bonn, is dit fantastisch park. Het park kent zes gebieden: Fantasy, Deep in Africa, Berlijn, Mystery, Mexico en China Town. De meest populaire attractie zijn de Black Mamba achtbaan, Maus Au Chocolat – waar je op muizen moet schieten, en de Temple of the Night Hawk – waar je door het zwart van de nacht rijdt op een virtuele havik.