Een feestvakantie vieren op Ibiza

Wat pakketreisbestemmingen betreft, lijkt een vakantie Ibiza alles in huis te hebben. Het is een eiland met veel grote zandstranden en een scala aan vakantiemogelijkheden die geschikt zijn voor zowel jonge mensen, als families met kinderen en degenen die willen genieten van wat luxe tijdens hun vakantie op Ibiza.
In Ibiza zijn ook enkele van de beste clubs ter wereld te vinden. Een groot deel van de reizigers gaan naar Ibiza voor de clubs, maar er zijn ook veel delen op het eiland aanwezig waar gezinnen naartoe kunnen.

De nachtclubs op Ibiza

De nachtclubs op Ibiza zijn geen groot geheim. Al jaren hebben ze een legendarische status, met bijna alle grote dance-muziekmerken die ofwel een club voor een heel seizoen sponsoren, of er gedurende enkele weken hun eigen themafeesten organiseren. Namen zoals Pacha, Es Paradis, Amnesia, Privilege en Eden zijn enkele van de grootste clubs op Ibiza. In het verleden werden hun feesten er onder meer georganiseerd door Zoo Project, Defected en Wonderland.

De autoriteiten van het eiland worden geconfronteerd met de voortdurende uitdaging om ervoor te zorgen dat dit belangrijke deel van de vakantie-economie van het eiland wordt voortgezet op een succesvolle manier. Anderzijds zorgen ze er ook voor dat andere toeristen op het eiland geen last of negatieve gevolgen ondervinden van de clubs en het nachtleven van Ibiza. Daarom worden de statuten waaraan de clubs en hun klanten moeten voldoen voortdurend veranderd en gecontroleerd. Bezoekers die niet van plan zijn om één van deze grote clubs te bezoeken, kunnen het beste een goede accommodatie boeken op een locatie die niet bij een nachtclub is gelegen.

Markten en hippies op Ibiza

Vele jaren geleden kwamen de hippies naar de noordelijke stranden van Ibiza op vakantie. Er gaan zelfs geruchten de ronde dat mensen als Bob Dylan en Joni Mitchell mogelijk naar het eiland zijn gereisd. Benirras, in het noorden van het eiland, was het centrum van de hippiebeweging. Er worden nog steeds hippiemarkten georganiseerd.

Deze vinden tweewekelijks plaats in Es Canar en San Carlos Het zijn allebei interessante plaatsen om te bezoeken. Er zijn gezellige, kleine winkeltjes te vinden in verband met ambacht en cultuur. Dezelfde handelaren zijn ook te vinden op andere locaties waar markten doorgaan, zoals in San Miguel, Cala Llonga en Playa d’en Bossa.

Stranden op Ibiza

Voor het bezoeken van geheime stranden op Ibiza zijn er veel keuzes. Eigenlijk is geen enkel strand er een volledig geheim, omdat Ibiza een vrij compact eiland is en toeristen hier al ruim 50 jaar in grote volumes op vakantie komen. Er zijn echter wel nog steeds plaatsen die relatief rustig en vredig blijven en niet dezelfde massa aantrekken als sommige van de meer resort-gecentreerde stranden in het zuiden van het eiland.

Het kleine strand van Benirras

De hippies kwamen niet zonder reden naar Benirras en het kleine strand dat er gelegen is. Het strand is er namelijk minder dan 200 meter lang. Het is zeker en vast een aantrekkelijke plek om een dag of een avond weg te blijven. Overdag ankeren veel boten er aan in de baai van Benirras. Daarom kan het er soms wel druk worden. Wie op zoek is naar een rustige plek, moet er misschien toch een alternatief vinden.

Het strand van Cala Xarraca

In het noorden van het eiland ligt het nog kleinere strand van Cala Xarraca. Deze plek is vrij moeilijk te bereiken. Je kan er wel met de auto naartoe rijden. Eénmaal je er bent, kun je er zwemmen in het kristalheldere water en genieten van de kwaliteit van heerlijk eten dat geserveerd wordt door het restaurant. Als je dit wilt, kan je er zelfs een modderbad nemen.

De stranden op Formentera

Aan het water van de oostkust van Zuid-Ibiza ligt het eiland Formentera, dat alleen per boot te bereiken is. Dat maakt het eiland een stuk rustiger dan Ibiza en dus zijn de stranden daar heel natuurlijk en erg stil.

Het strand van Cala Jondal

Er bestaat nog een geheime strandoptie die door velen wordt beschouwd als het summum van het paradijs. Het strand van Cala Jondal, in het uiterste zuiden van Ibiza, ligt ver genoeg van San Antonio en Ibiza-stad, behalve misschien op het hoogtepunt van het zomerseizoen. De locatie wordt geflankeerd door een reeks luxe villa’s die gebouwd zijn op de omliggende heuvels.

Op het strand weerspiegelen ze de rijkdom van degenen die er in de buurt wonen. Het kenmerk van dit strand is dat het geen zandstrand is, maar een strand met stenen. Dit houdt de massa weg, maar het biedt ook voor sommigen plezier. Sommige van de goede restaurants aan het strand hebben hun eigen weg naar de zee vrijgemaakt, waardoor het gemakkelijker is om naar het diepblauwe, heldere water te gaan.

Het geheim van Cala Jondal is ook ontdekt door liefhebbers van de zee, van wie velen hun boten in miljonairstijl in Cala Jondal verankeren.
Ibiza biedt meer dan de standaard resortvakantie. Je hoeft alleen maar wat dieper te graven en sommige minder bekende locaties of geheimen bloot te leggen.