Vakantie vieren op Samos in Griekenland

Als je ergens uitstekend vakantie kunt vieren, dan is het wel op Samos in Griekenland. Het grote voordeel is dat je er zo naartoe vliegt en vaak voor een spotprijsje een mooie reis kunt vinden. Griekenland bestaat uit verschillende eilandjes, en dat maakt het ook tot zo’n bijzondere vakantiebestemming. Elk eiland heeft z’n eigen sfeer, dus je raakt er niet snel uitgekeken. Een van die prachtige eilandjes is Samos. Lekker eten, mooie stranden en een rijke geschiedenis maken een vakantie Samos erg populair.

Andere Griekse eilanden

Wist je dat Kreta het grootste eiland van Griekenland is? Het is dan ook een van de bekendste en drukbezochte eilanden en dat is niet voor niets. Het heeft maar liefst drie vliegvelden, en is eigenlijk te groot om in een vakantie helemaal te kunnen ontdekken. Gelukkig kun je er bij de vele autoverhuurbedrijven uitstekend een auto huren, zodat je in je eigen tempo de mooie valleien en stadjes op het eiland kunt ontdekken. Nog niet alles gezien? Dan zit er niks anders op dan nog een keer terug te komen.

Parelte Evia

Overweeg je een rondreis Griekenland ? Vergeet dan zeker Evia niet. Dit pareltje is vooral populair bij de Grieken zelf en nog niet door massatoerisme overspoeld. Het is er prachtig groen, vooral in het noordelijke deel. Het is ongeveer 180 kilometer lang, dus je kunt er een heerlijke vakantie doorbrengen. De prachtige stranden alleen al bezorgen je meteen een ontspannen gevoel. Ook de bergen en bossen zijn geweldig om te ontdekken, en in de traditionele dorpen en stadjes kun je uren doorbrengen.

Bijkomen op Lesbos

Lesbos is ook nog zo’n fijne plek. Dit eiland heeft een eigen vliegveld, dus je reist er gemakkelijk en snel heen. Je kunt er heerlijk eten en drinken en ook wandelen doe je er naar hartenlust. De natuur is hier uniek en divers. Wist je dat je er zelfs flamingo’s kunt vinden? De baaien van dit eiland zijn indrukwekkend en schilderachtig. Van olijfbomen tot dennenbossen en van beschermde natuurparken tot gezellige stadjes, saai is het hier zeker niet. Lesbos stemt zelfs de meest veeleisende vakantieganger tevreden.

Historisch Rhodos

Ook Rhodos is een bezoek meer dan waard. Hoofdstad Rhodos-stad stamt uit de Middeleeuwen, dus ook de liefhebber van geschiedenis komt hier aan zijn trekken. Je kunt hier trouwens ook lekker winkelen, als historie je ding niet zo is. Veel toeristen vieren hier graag vakantie, het eiland is dan ook een van de drie populairste bestemmingen in Griekenland. De vele mooie brede stranden dragen hier zeker aan bij. De afwisselende natuur maakt van Rhodos een prachtige plek.

Bijzonder Chios

Chios vind je vlakbij de Turkse kust. Chios-stad is een bruisende trekpleister die je niet mag overslaan. Neem ook zeker een kijkje in een van de 20 unieke mastiekdorpen, die je alleen op dit eiland vindt. De smalle straatjes zijn heel bijzonder. Net als op alle Griekse eilanden is het hier nooit windstil. Als het op andere plekken in de zomer te warm is kun je hier nog uitstekend vertoeven. Door de aangename zeebries is het hier altijd goed uit te houden. Je vindt er ook veel strandjes, sommige nog niet door het grote publiek ontdekt. Je kunt hier heerlijk vakantie vieren.