Wat je niet mag missen tijdens een rondreis Florida

Florida is één van de 52 staten in de VS die je kunt bezoeken en het is zeker de moeite waard als je van een subtropisch klimaat houdt. Het is hier altijd zonnig en warm je vindt hier ook enorm veel steden en attracties waarmee je jezelf kunt vermaken. Wil je weten wat je tijdens een rondreis Florida niet mag missen? Lees dan snel verder, want wij zetten de leukste attracties en mooiste bezienswaardigheden voor je op een rijtje.

Rondreis Florida maken? Bezoek de stad Orlando

In de Sunshine State zoals Florida ook wel wordt genoemd vind je het metropool Orlando. Het is het derde metropool van de staat en het is een prachtige stad waar je kunt genieten van een subtropisch klimaat, gigantische winkelgebieden en winkelcentra en mooie uitgaansgelegenheden. Alleen al in Orlando kun je jezelf een flink aantal dagen vermaken! Maar er is natuurlijk nog veel meer te doen in de zonnige staat.

Universal Studios

We blijven nog wel even in de omgeving van Orlando, want nabij de stad ligt Universal Studios. Een pretpark dat helemaal in het teken staat van de films en series die het mediabedrijf in hun 75-jarige bestaan hebben gemaakt. Wil je de dinosaurussen uit Jurassic Park ontmoeten, een ritje maken in de tijdmachine uit Back to the Future of wil je op de vlucht slaan voor de scherpe tanden van de mensen verslindende haai uit Jaws? Dan is een bezoekje aan dit pretpark zeker de moeite waard!

Rondreis Florida maken? Bezoek Disney World!

In het kader van pretparken is Universal Studios niet het enige attractiepark dat je kunt bezoeken. Sterker nog, Florida is een walhalla voor liefhebbers van theme parks en toffe attracties. Eén van de beroemdste en meest bezocht pretparken van de wereld vind je ook in de Sunshine State en dan hebben we het natuurlijk over Disney World. Nee, niet Disneyland. Disneyland is in vergelijking met World kinderspel. Disney World is huge en je kunt hier genieten van een magische wereld die bedenker Walt Disney ooit heeft gecreëerd.

Fort Lauderdale mag je niet overslaan

Is de drukte van Orlando iets teveel van het goede en ben je geen liefhebber van attractieparken? Dan kun je tijdens een rondreis Florida ook de stad Fort Lauderdale bezoeken. Fort Lauderdale wordt ook wel het Venetië van Florida genoemd en dat heeft te maken met het unieke netwerk van kanalen die kriskras door de stad lopen. De stad kun je dan ook het beste bewonderen vanaf een boot. En uiteraard zijn er ook voldoende stranden waar je even lekker tot rust kan komen.

Welcome to Miami!

En dan als laatste tip voor je toekomstige rondreis Florida willen we zeker even Miami aanstippen, want de bruisende stad is een perfecte plaats waar Latijns-Amerika springlevend is. Je vindt hier talloze hippe strandtenten en nachtclubs waar je tot in de late uurtjes kunt feesten. En als je er dan toch bent is het zeker de moeite waard om ook Miami Beach te bezoeken. Je kijkt hier echt je ogen uit en je kunt volop van het heerlijke zonnetje genieten.

Vind je de warmte iets te veel? Kies dan voor een Canada rondreis!