Camper huren: let op deze zaken

camper huren

Ga jij voor het eerst op campervakantie en ben je van plan om een camper te gaan huren? Dan zijn er enkele belangrijke zaken waar je op dient te letten voordat je ergens een camper gaat huren en een huurcontract gaat ondertekenen. Hieronder meer informatie hierover.

Aantal slaapplekken en grootte

Uiteraard is het heel belangrijk om te kijken welk type camper je wilt gaan huren, hoe groot deze is en hoeveel slaapplekken de camper dient te bevatten. Kleine kinderen kun je prima tussenin leggen of op de uitschuifbare slaapbank. Pubers willen echter graag meer ruimte en geven graag de voorkeur aan een eigen tent buiten de camper of een apart bed in de camper. Kijk dus vooraf goed naar de diverse slaapmogelijkheden die de camper heeft en de grootte en extra ruimte die je (nodig) hebt om spullen op te bergen. 

Huur- en brandstofkosten

Vergis je niet in de huur- en brandstofkosten en laat je hier vooraf goed over informeren. De huurprijs per dag ligt vaak vastgesteld in een contract. Lees dit contract dan ook goed door, inclusief de kleine lettertjes. Zorg er ook voor dat de camper goed is verzekerd voor als er onderweg iets gebeurt of als je schade aan je camper krijgt. Vaak betaal je vanaf een bepaald aantal kilometers ook een extra toeslag, dus reken vooraf grotendeels uit wat je budget is en wat je kwijt denkt te zijn. vergeet hierin ook de brandstof en tolkosten niet mee te nemen!

Camper parkeren ja/nee?

Niet overal in Europa mag je je camper zomaar parkeren. Vaak wordt er een oogje toegeknepen en kun je van vele mooie plekken genieten met de camper waar je normaal niet zou komen, maar dit is zeker niet altijd het geval. Zeker in toeristische gebieden moet je goed kijken waar je je camper parkeert en of dat je dient te betalen voor je staanplaats of dat je er vrij mag staan en overnachten. Een camper huren in de Achterhoek bij Oortgiese Campers zorgt er in ieder geval voor dat je een onvergetelijke vakantie met een camper zal beleven!