Zo scoor je die baan als objectbeveiliger op Schiphol

Op zoek naar objectbeveiliging vacatures? Werken op Schiphol als beveiliger is een uitdagende en verantwoordelijke taak. Als luchthavenbeveiliger ben je verantwoordelijk voor het waarborgen van de veiligheid van passagiers, personeel en goederen op de luchthaven. Er zijn altijd vacatures voor beveiligingsmedewerkers op Schiphol, maar hoe zorg je ervoor dat jij een goede kandidaat bent? In deze blog geven we je vijf tips waarmee jij je kansen op een baan als luchthavenbeveiliger in Amsterdam aanzienlijk vergroot.

Weet wat er van je verwacht wordt

Voordat je solliciteert op een vacature als luchthavenbeveiliger, is het belangrijk om te weten wat er van je verwacht wordt. Je moet bijvoorbeeld in staat zijn om nauwkeurig te werken, mensenkennis hebben en ook in stressvolle situaties goed kunnen handelen. Zorg ervoor dat jouw cv en sollicitatiebrief deze kwaliteiten duidelijk naar voren brengen, zo val je op tussen andere sollicitanten en vergroot je de kans op een sollicitatiegesprek.

Zorg voor een goede papieren

Om te kunnen werken als luchthavenbeveiliger zijn er verschillende papieren en certificaten vereist. Zo heb je bijvoorbeeld een verklaring van Geen bezwaar nodig en dien je minimaal een diploma op MBO-niveau hebben. Ook dien je verplicht een basisopleiding tot luchthavenbeveiliger volgen en daarnaast een aantal aanvullende cursussen. Zorg dat je deze papieren op orde hebt en dat je kunt aantonen dat je beschikt over de vereiste kennis.

Benadruk je talenkennis

Als luchthavenbeveiliger in Amsterdam kom je in aanraking met veel verschillende nationaliteiten. Het is daarom belangrijk dat je naast Nederlands ook een andere taal beheerst, bijvoorbeeld Engels of Spaans. Benadruk tijdens je sollicitatie dat je over deze talenkennis beschikt, omdat dit een grote meerwaarde kan zijn voor een werkgever.

Ervaring in de beveiligingssector is een pré

Als je wilt werken als luchthavenbeveiliger is werkervaring in de beveiligingssector een groot pluspunt. Werkgevers op Schiphol geven vaak de voorkeur aan sollicitanten die al ervaring hebben met beveiligingswerkzaamheden. Heb je nog geen ervaring, zorg dan dat je dit op een bepaalde manier kunt compenseren. Bijvoorbeeld door het volgen van extra opleidingen of door bijvoorbeeld als vrijwilliger te werken om zo ervaring op te doen.

Wees proactief

Er zijn veel beveiligingsbedrijven die actief zijn op en rondom Schiphol. Als je geïnteresseerd bent om te werken in de beveiligingssector op Schiphol, is het belangrijk om jezelf daar ook bij te betrekken. Zorg dat je contacten legt, bijvoorbeeld via LinkedIn,  en toon interesse in het bedrijf en de werkzaamheden. Dit vergroot je netwerk en kan op termijn leiden tot een baan als luchthavenbeveiliger.

Samenvatting

Werken als luchthavenbeveiliger in Amsterdam op Schiphol is een verantwoordelijke, maar zeer uitdagende baan. Als je wilt solliciteren op een vacature als beveiliger, is het belangrijk om te voldoen aan de vereisten en om jezelf op een goede manier te presenteren. Met deze vijf tips ben je alvast goed op weg om opgemerkt te worden en eruit te springen tussen andere sollicitanten. Wees proactief, benadruk je kwaliteiten en ervaringen en zorg dat je de benodigde papieren en opleidingen in orde hebt.

Bron: ISM Security