Een weekend weg in eigen land

Op vakantie gaan is dit jaar nu eenmaal een stukje lastiger dan andere jaren. Door de pandemie is het meeste intercontinentale toerisme gesloten en ook in Europa zijn de reisadviezen voor veel landen rood. De afgelopen zomer moesten veel mensen zelfs halsoverkop, in het midden van hun vakantie weer naar huis. Omdat een leuke vakantie naar het buitenland boeken door de nieuwe golf helemaal niet meer mogelijk is door de nieuwe herfstgolf, maar veel mensen gaan toch graag een weekje weg gaan om te relaxen in dit dramatische jaar. In dat geval is het leuk om een vakantie in eigen land te plannen, al is het maar een weekend. In dit artikel bespreken we leuke opties voor een weekend weg in eigen land.

Toerist in (eigen) stad

Wanneer je in een grote stad woont, bekijk je die stad als en inwoner, niet als een toerist. Menig inwoner van Amsterdam, Utrecht of Rotterdam is nooit naar de toeristische trekpleisters van de stad geweest. Het is dus een leuk idee om een keer een weekend te besteden aan het bezoeken van alle toeristische attracties van je eigen stad. En je kunt natuurlijk ook gewoon een andere stad in Nederland gaan bekijken. Bij een dergelijk toeristisch weekend hoort natuurlijk ook een leuk hotel. Zelfs als je in de buurt woont is het alsnog fijn om je een week lang heerlijk in de watten te laten leggen. Een goedkoop hotel Utrecht is zo geboekt.

De natuur in

Momenteel zijn bijna alle sociale gelegenheden, van festivals tot kleine feestjes, niet mogelijk omdat ons allen wordt aangeraden om zoveel mogelijk afstand van elkaar te houden om op deze manier de verspreiding van het virus te voorkomen. Wat is er dan een beter idee dan lekker de natuur in te gaan waar het heerlijk rustig is en er weinig mensen zijn om tegenaan te botsen. Nederland kent vele mooie natuurgebieden en ook in de herfst is daar ontzettend veel leuks te doen. Je moet natuurlijk wel een dag uitkiezen met mild weer maar ook als het wat frisjes is kun je fantastische van de natuur genieten. Een leuk idee is om een dergelijk natuur avontuur te combineren met je hobby. Denk bijvoorbeeld aan herfstfotografie. Ook tijdens de herfst is het goed mogelijk fantastische foto’s te maken. Zeker tijdens de zonsondergang in het bos krijg je fantastische sferen. Een andere hobby die je heel goed kunt doen tijdens een uitstapje in de natuur is logischerwijs het spotten van dieren.